OVING CONSTRUCTIE IS VCA-P EN NEN-EN-1090 EXC3 GECERTIFICEERD - VRAGEN? +31-(0)524-531271 

contact of volg ons

Oving Main
oving constructie
dat is stalen discipline!

Bij ons heel normaal. Sinds 1952.

Wanneer het ruwe materiaal op onze locatie in Schoonebeek binnenkomt kun je je haast niet voorstellen dat slechts enkele weken later het de basis is voor een indrukwekkend bordes, toren of constructie voor in een grote productielocatie.
Nadat het materiaal de grote hal in word gehezen begint het proces van lassen en veredelen.

engineering

Het ontwerpen en maken van complexe constructies op maat, zoals Oving Constructie doet, is geen sinecure; daar gaat een heel teken- en berekenproces aan vooraf. En in sommige gevallen gaan we zelfs on site een 3D scan maken die we vervolgens in het 3D model kunnen verwerken. Hierdoor gaat het project leven en kunnen we goed zien of wat de klant voor ogen heeft, wel haalbaar is.

Op deze manier halen we de eventuele denkfoutjes eruit en kunnen we het project in productie nemen. En altijd op maat!
Bekijk hier de video.

staal

Staal zit in ons bloed. Van het moment van binnenkomst totdat het geconserveerd gaat worden. Wij beheersen het volledige proces tot en met de afbouw. En omdat alles bij Oving Constructie maatwerk is, creëren wij zowel grote als kleine oplossingen. Of het nu een trapconstructie is van 30 meter hoog of simpelweg een ondersteuning van een gasleiding, wij klaren de klus en uiteraard volgens alle te verwachten NEN kwalificaties.

Na productie wordt het product genatlakt, gepoedercoat of thermisch verzonken en gaan we over tot levering en/of montage.

Altijd custom made, altijd met de hoogste kwaliteitseisen 

aluminium

Aluminium, zoals we allemaal weten, is wat lichter dan het staal of RVS waar wij veel constructies mee vormgeven. Bijvoorbeeld voor het loopgedeelte van de grote bordessen die wij bij Oving Constructie vervaardigen wordt het gebruik van aluminium vaak toegepast.

Maar ook voor de luiken die je bij rioolwater zuiveringsinstallaties ziet gebruiken we veel aluminium; immers, luiken moeten regelmatig open worden getild. Na constructie werken we vaak het product af door middel van glasparelen, poedercoaten of natlakken.

rvs

Werken met RVS, roestvast staal is voor onze vakmensen geen probleem. Met name voor de voedingsmiddelen industrie werken wij veel met RVS, van het leveren van kleine delen tot complexe constructies of bordessen bent u bij ons aan het juiste adres.

Na fabricage wordt het product veelal gebeitst en gepassiveerd, wat zoveel betekend dat het onderliggende metaal haar oorspronkelijk corrosiebescherming terug krijgt en de bijbehorende typerende kleur. Eventueel kan het product ook nog voorzien worden van een coating laag.